29 mei 2018

Yin Yoga Medicine

Yin Yoga Medicine

Het bijzondere van Yin Yoga gecombineerd met het krachtige van 1-op-1-begeleiding, dat is Yin Yoga Medicine!

Binnen de Yin Yoga is de Medicine variant een volledig nieuwe richting, welke begin 2015 voor het eerst geïntroduceerd is aan een kleine groep (Yin Yoga) docenten en therapeuten. Het focust zich op een persoonlijke begeleiding in de Yin Yoga, waarbij invloeden van de Shiatsu, Functionele Osteopathie en Cranio-Sacraal therapie kunnen worden toegepast om ruimte te maken in het menselijk lichaam.

Bij welke klachten?
Wanneer je klachten ervaart rondom het bekken, sacrum, lage rug, heup of knie, wanneer je een houding in de Yoga niet optimaal kunt uitvoeren. Of wanneer je de unieke werking van een individuele begeleiding wilt ervaren, dan is Yin Yoga Medicine iets voor jou!

Kort, krachtig en effectief
Middels een sessie van een half uur tot een uur kan heel snel ruimte worden gemaakt in het gewricht, bindweefsel, het meridiaanstelsel en het Human Bodyfield. Een kleine aanraking of een lichte beweging kan soms al genoeg zijn om klachten te verminderen en vervolgens meer ontspannen en vrijer rond te lopen. Uiteraard is deze begeleiding ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen.

De kwaliteit van de impuls is beslissend of je energieveld wel of niet afstemt op herstel. Het is niet de hoeveelheid aan impulsen welke beslissend zijn.


En daarom: Yin is Less ∞ Less is More

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.


Meer over Yin yoga
Bindweefsel bestaat voornamelijk uit water en collageen. Het heeft een verbindende en verzorgende functie voor het lichaam. Door het collageen in bindweefsel komt er maar langzaam rek op, maar indien dit langere tijd plaatsvind worden er stoffen aangemaakt die van belang zijn voor het collageen. Het maakt je beweging soepel, heft klachten op en zorgt voor blijvende hydratatie in het lichaam. Vooral als je een zittend beroep beoefent, kun je veel baat hebben bij het beoefenen van Yin yoga. Pijn in de onderrug is een veelgehoorde klacht. Hier bevindt zich veel bindweefsel. Bij te weinig beweging kan dit erg pijnlijk worden en kan de pijn uitstralen naar andere plekken in het lichaam, zoals de benen.