11 oktober 2017

Workshops

Workshops over Aromatherapie
In mijn praktijk organiseer ik basisworkshops waarin je uitleg krijgt over etherische olie, waarom te gebruiken, wat het doet, hoe te gebruiken en ruiken, proeven, voelen, etc. Ook geef ik vervolgworkshops waarin een aantal specifieke oliën toegelicht worden en krijg je de mogelijkheid tot het maken van een huidverzorgingsproduct, roller of spray. Uiteraard passend bij de wens(en) en/of klacht(en) die je hebt.


Geschikt voor iedereen

Doordat de oliën makkelijk in gebruik zijn, kun je ze goed integreren in het gezin. Voor elke wens of klacht in een gezin is er een geschikte olie te gebruiken. Zodoende kun je op een natuurlijke manier allerlei kwaaltjes en klachten bestrijden.

Zelfs in ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën.

Wil je meer weten over de oliën? Bekijk dan onderstaand filmpje en laat je gegevens achter op mijn contactpagina. Vervolgens plannen we een datum. Dit kan bij jou thuis of op een andere locatie. Je nodigt een aantal gasten uit en ik geef de workshop.

Laagdrempelig, leerzaam, zonder verplichtingen èn bovenal gezellig.

De volgende oliën gebruik ik veel in mijn praktijk, bij cliënten en in mijn thuissituatie:

Ademruimte met “Breathe”
De Breathe opent en verzacht het weefsel van het ademhalingsstelsel en de huid. Bovendien werkt het tegen bacteriën en virussen die via de lucht overdraagbaar zijn. Ook ondersteund het in een rustige slaap. Bijvoorbeeld bij snurken doe je een druppel onder de voetzool voor het slapen gaan.

Detox met Citroen
Ten eerste heeft citroen een krachtige reinigende werking zowel uitwendig als inwendig. Bovendien heeft het een positieve invloed op de bloedvaten, het hart, je zenuwstelsel, emotionele balans en de huid. Zo smaakt een druppel citroen olie heerlijk in een glas water. En het reinigt ook nog eens je lichaam!

Spierontspanning met “Deep blue”
De Deep blue heeft een zeer positieve invloed heeft op spieren, botten en gewrichten. Het gebruik heeft een verzachtende werking bij spierpijn en pijnlijke gewrichten. Bovendien geeft het gebruik van deze olie tijdens een (sport)massage een nog sneller herstel bij verrekking, kneuzingen en ontstekingen.

Spijs verteren en verwerken met “DigestZen”
DigestZen heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel. Het is rustgevend voor de darmen, ondersteunt het metabolisme en kan brandend maagzuur verzachten.

Immuunsysteem en grenzen met “Frankincense”
De Frankincense heeft zowel een positieve invloed op de emotionele balans als op het immuunsysteem. Daarnaast op het zenuwstelsel en de huid. Bovendien bezit het herstellende en kalmerende eigenschappen.

Rust met Lavendel
Lavendel werkt ontspannend en kalmerend. Maar is zeker ook te gebruiken bij hooikoorts.  Bij twijfel, gebruik dan lavendel.

Zuiveren en afweer met “OnGuard”
Hetzelfde als de Frankincense is de on guard ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Daarbij kan het ook worden gebruikt om de atmosfeer te zuiveren met een diffuser. Tot slot ruikt de OnGuard heel erg lekker.

Sterke oxidant Oregano
Oregano is de heetste olie. Daarom moet deze altijd verdund worden met kokosolie. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem en het ademhalingssysteem, op spieren en botten. Bij ontstekingen is deze olie m.b.v. een capsule in te nemen als sterke antioxidant.

Verkoeling en afvoeren met “Pepermunt”
In het bijzonder ruik en smaakt de pepermunt erg lekker. Het wordt veel gebruikt in tandpasta en kauwgom. Pepermunt werkt verkoelend en heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en op de ademhaling. Je kan een beetje in je mond doen bij een slechte adem. Ook helpt het goed bij een verstopte neus en verkoudheid. Tot slot kan het ook worden gebruikt bij spieren, botten en de huid.

Stofwisseling en stemming verhogen “Slim & Sassy”
Deze olie heeft een positieve invloed op de stofwisseling en verhoogt je stemming. Daarnaast kan het helpen om af te vallen doordat het de eetlust verminderd. Ook zorgt het voor balans in je metabolisme.

Huidproblemen gebruik “Melaleuca (TeaTree)”
Eén van de beste middelen tegen huidproblemen is Tea Tree. Want het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast heeft het reinigende en herstellende eigenschappen met name voor de huid. Ook is het toepasbaar bij hoofdluis, hooikoorts, schimmel infecties en eczeem.

Wil jij weten wat de oliën voor jou welzijn kunnen betekenen? Neem dan contact op met Joan Piersma.