4 september 2016

Trainer Hormoonfactor

Een gezonde hormoonbalans is de basis van een gezond leven. Wanneer hormonen echter uit balans raken kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten zijn o.a: vocht vasthouden, hoofdpijn of migraine, extreme vermoeidheid (bijnieruitputting), concentratiestoornissen, te hoog cholesterol, haaruitval, menstruatieklachten, overgangsklachten, schildklierproblemen, huidproblemen, overgewicht.

Via een (huis)arts wordt voor genoemde klachten met regelmaat medicijnen voorgeschreven en wordt op deze wijze het symptoom bestreden of onderdrukt. Niet altijd worden hiermee de klachten minder, maar kan het zelfs zijn dat er door middel van de bijwerking van de medicijnen nog weer andere klachten optreden. De oorzaak van klachten wordt niet opgelost.

De trainer Hormoonfactor pakt juist wel de oorzaak aan. Deze kijkt naar de klachten in de context van het hormonale systeem en gaat in samenwerking met de cliënt kijken hoe de balans verbetert kan worden. Waardoor klachten verdwijnen en energie en gezondheid er voor terugkomen. De trainer Hormoonfactor begeleidt dit proces waarbij de leefstijl van de cliënt het uitgangspunt is.

Klachten ontstaan door een samenspel van uit balans geraakte hormonen, stress, voeding en beweging. Dit maakt het lastig om zicht te hebben op waar te beginnen. De trainer Hormoonfactor heeft kennis van zaken over het hormonale systeem en zal in het grotere geheel verschillende gezondheidsadviezen geven. Deze kan de cliënt op deskundige wijze begeleiden en coachen naar meer vitaal zijn, geen klachten meer hebben, meer energie verkrijgen en inzicht hebben om te voorkomen dat er weer een disbalans ontstaat. Met kleine en grotere aanpassingen in leefstijl kan er een groot verschil met voorheen worden ontwikkelt. Wat vraagt dit van de cliënt? Het vraagt van de cliënt inzet én bewustwording, het nemen van verantwoordelijkheid en het doorvoeren van de aanpassingen in zijn of haar leefstijl.

Hormones: you can’t beat them ! Join them !

Als hormoon factor trainer kan ik cliënten helpen bij diverse gezondheidsklachten, zoals boven genoemd, maar ook bij overgewicht (met onderliggend hormonale disbalans), of aan willen komen, meer energie willen verkrijgen.

Binnen het ontwikkelde hormoonbalansprogramma staan 4 pijlers centraal:

 • Voeding en leefstijl
 • Stress en leefstijl
 • Training en bewegen
 • Inzicht en bewustwording

Een hormonale disbalans kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door een combinatie van genoemde pijlers, maar kan ook ontstaan door vele lijnpogingen koolhydraat arm eten, diëten met shakes, crash diëten etc.), waardoor hormonen niet meer krijgen wat ze nodig hebben. De hormoonfactor trainer gaat ervan uit dat de cliënt zelf in staat is hormonen weer in balans te krijgen door verandering aan te brengen i het voedingspatroon,, het beweegpatroon, het omgaan met stress. Dus niet minder eten, maar beter. Niet door intensiever te trainen, maar kortdurend met regelmaat.

Wat bied ik als hormoonfactortrainer?

Samen met jou gaan we uitzoeken welke hormonen in disbalans zijn. Daarvoor gebruik ik een hormoonanalyse methodiek. Ook een voedingsdagboek is een onderdeel om inzicht te verkrijgen in wat je eet.

Ik geef adviezen op het gebied van voeding en suppletie, je rust en actiepatroon (actief zijn, ontspanning, rust en slapen) en werk voor het onderdeel training samen met een personal coach in een sportschool. Door het volgen van het pormoonbalans programma zullen veel klachten gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Als jouw hormonen in balans zijn dan:

 • Nemen gezondheidsklachten af of verdwijnen
 • Heb je minder medicatie nodig of geheel niet meer (wel in overleg arts)
 • Zijn je honger- en verzadigingsgevoel beter in balans
 • Zit je beter in je vel
 • Heb je meer energie
 • Slaap je beter
 • Val je af en eet je toch gewone maaltijden

Werkwijze:

 1. Indien je belangstelling hebt kan je een kortdurend gesprek afspreken waarin we kennismaken en het programma doornemen zodat je voldoende informatie hebt om te weten dat je het programma wilt volgen. Dit gesprek duurt 30 minuten en is kosteloos.
 2. Je wilt het programma volgen, dan stuur ik je formulieren waarin je de hormoonvragen in kunt vullen en een aanvullende digitale test maakt. Tevens ga je een voedingsdagboek bijhouden voor één tot twee weken die je vervolgens aan mij terugmailt voor de afspraak.
 3. Intakegesprek, analyse hormoonbalans, eventueel bespreken ziektegeschiedenis die een rol speelt en oriëntatie op de verschillende pijlers die tot een verstoring van de hormoonbalans komen. Dit gesprek duurt anderhalf uur. We komen tot een eerste aanpak. Je krijgt nadien een kort verslag met actiepunten thuisgestuurd via de mail.
 4. Daarna is er de keus om het bij 1 consult te laten of te kiezen voor nog 2 consulten (totaal 3) of voor nog 4 consulten (totaal 5 consulten). De tijd tussen de consulten zijn steeds 2 tot 3 weken. Dit is afhankelijk van de problematiek en intensiteit waarmee we het proces ingaan en welke begeleiding je nodig bent.
 5. Extra activiteiten zijn:
  · Consult keukenkast
  · Boodschappencoach
  · Receptenprogramma voor 1 week
  · Extra programma massagetherapie; dit kan het lichaam ondersteunen bij het vinden van de balans, rust en zelfgenezend vermogen.
 6. Programma massagetherapie kan als aanvulling van 1x tot 3x tot 5x. Dit vind in afwisseling plaats met de hormoonbalans consulten.

Voor wie?

Tarieven:
Kennismaking, 30 minuten kosteloos
Intake, 50 minuten € 75,-
Vervolg consult 45 minuten € 70,-
Consult per email, skype of telefoon (15 tot 30 minuten) € 30,-
Keukenkast consult (45 minuten) incl of excl reistijd af te spreken € 60,-
Boodschappencoach (45minuten) € 60,-
Massagetherapieconsult 60 minuten € 60,-
BodySpirit TRAJECTEN*
BodySpirit basis (3 consulten) € 190,-
BodySpirit uitgebreid (5 consulten) € 315,-
BodySpirit op maat (3 met 3x massagetherapie*) € 350,-
BodySpirit op maat + (3 met 3x massagetherapie met 2x coachsessie*) € 450,-
BodySpirit Totaal ( met keukenkast, boodschappencoach) op aanvraag