21 december 2017

FusionHormoonyoga

Een bijzondere vorm van yoga om je hormonen in balans te brengen en jezelf op te laden is FusionHormoonyoga. Met behulp van deze yogavorm wordt je energiebalans verbeterd zodat je weer goed in je lichaam zit. Dit wordt gedaan door middel van dynamische asana’s, vuurademhaling en visualisatie van energiegeleiding waardoor we weer stralend en levendig worden!

FusionHormoonyoga bestaat uit dynamische oefeningen met Qigong oefeningen voor stressreductie en vruchtbaarheidsdansen van Awiwa Steiner. De methode is van Dinah Rodriques (Brazilië). Ik heb zelf de methodiek geleerd bij Sylvia Mullaart-Bonn in Amsterdam.

De methode

Alle yoga is erop gericht de werking en de doorbloeding van de endocriene klieren te bevorderen. Hormoonyoga specifiek bestaat uit een serie dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische bhastrika (vuurademhaling) om de inwendige geslachtsorganen te stimuleren en een energiegeleiding, die de hormoonklieren voorziet van meer energie en vervolgens met elkaar verbindt. Immers, energie volgt de aandacht. En met onze aandacht brengen we energie of Qi in onze endocriene klieren waardoor deze een impuls krijgen om beter te werken. In het bijzonder de hypofyse, schildklier en eierstokken.

Door de drie pijlers in de hormoonyoga – Asana, Bhastrika en Energiegeleiding – komt er balans in de werking van de hormonen. Je hormonen zorgen onder andere voor een gezonde huid, sterke botten en een gezonde weerstand. Verder hebben ze invloed op de stofwisseling, de verhouding spieren en vet, het libido en bepalen je stemming. Ook slapen, een helder hoofd of drang naar zoet hebben te maken met de werking van je hormonen.

Hormonen hebben effect op hoe je eruit ziet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Aandacht voor je hormonen is aandacht voor jezelf!


Voor wie?

Hormoonyoga is bedoeld voor vrouwen in de overgang, maar het blijkt dat alle vrouwen vanaf de puberteit tot overgang baat hebben bij het regelmatig beoefenen van de serie. Zo verdwijnt PMS, worden vruchtbaarheids- problemen vaak verholpen (helaas niet altijd) en wordt de overgang hanteerbaar. Zelfs postmenopauzale vrouwen kunnen de serie veilig beoefenen om lang vitaal en gezond te blijven.

Het is zo mooi om een serie te hebben, die geschikt is voor veel vrouwen van alle leeftijden!


Tegen welke klachten/problemen?

Fusion Hormoon Yoga helpt onder andere bij:

  • klachten rondom PMS;
  • extreme stress en druk;
  • het vergroten van de vruchtbaarheid (kinderwens);
  • een positief effect bij IVF procedure (bewezen);
  • PCOS, cysten in de eierstokken;
  • het ondersteunen van herstel hormoonbalans (na een bevalling);
  • bij gebruik van anticonceptie of medicijnen welke de hormoonproductie verstoren;
  • de afname van de hormoonproductie vanaf 35-40 jaar;
  • het vervroegd intreden van de overgang;
  • de menopauze.

Lessen en workshops 

Er zijn wekelijkse lessen en losse workshops te volgen bij Praktijk BodySpirit. Kijk hier voor de agenda.

Door de stress en de hectiek van ons dagelijks leven raken we geestelijk en lichamelijk uit balans. We worden oververhit en gaan teveel cortisol aanmaken. Dat maakt ons opgefokt en nerveus. We nemen meer suikers tot ons en bewegen onvoldoende. Dat geeft buikvet, een hoge bloeddruk, slaapproblemen, een verstoorde cyclus en overgangsproblemen.

In de FusionHormoonyoga van 10 lessen zijn we vooral actief bezig en kijken we naar onze leefstijl. Het geheel van FusionHormoonyoga geeft je de gelegenheid in contact te komen met de rust, de schoonheid en de kracht in jezelf!

Tijdens en na de FusionHormoonlessen is er gelegenheid voor het inbrengen van persoonlijke klachten. Er is hiervoor volop aandacht, dus schroom niet om deze bespreekbaar te maken.


Wil jij weten wat FusionHormoonyoga voor jou kan betekenen? Ik hoor graag van je.