4 september 2016

Detoxen

WORKSHOP DETOX te Sneek; 10 redenen om er mee te beginnen…

Wist je dat toxische stoffen in vetcellen opgeslagen worden, en dat dit voor ons lichaam een reden kan zijn om geen vet te verbranden? We worden dagelijks aan meer toxische stoffen blootgesteld dan we bewust van zijn.

Er zijn 10 redenen waarom het loont om je lichaam te ontgiften:

1. Je krijgt meer energie
2. Je gaat helder en scherper denken
3. Je zorgt ervoor dat giftige zware metalen worden afgevoerd
4. Je ondersteunt de vetverbranding
5. Je vult je tekort van vitaminen en mineralen aan
6. Je darmen gaan weer optimaal functioneren
7. Je brengt de darmflora in balans
8. Je zorgt voor afvoer van vocht door kaliumrijke voeding
9. Je ontzuurt je lichaam
10. Je krijgt een gezonde en stralende huid

Wat is Detox?
Je hebt vast wel eens gehoord van ‘detoxen’, oftewel een ontgifting van je lichaam.
Detoxen, vasten, reinigen en ontslakken zijn verschillende namen voor hetzelfde; het tijdelijk versimpelen van je eet- en leefpatroon, om jezelf op lichamelijk en/of geestelijk vlak te reinigen. Detox legt de nadruk op het uitscheiden van afvalstoffen. Dit proces stimuleert de gezondheid en het welzijn, bevordert het loslaten van mentale belemmeringen en stress en laat ons nieuwe inspiratie opdoen.
Met je voedingspatroon kan je heel goed je lijf detoxen, als je weet hoe dit op de juiste manier te doen.

Waarom Detox?
Detox is de perfecte manier om de opgehoopte stress kwijt te raken. Stress vertaalt zich in het lichaam als afvalstoffen (zuren) die vastgezet worden in spieren, de gewrichten en het bindweefsel (o.a. in vet). Ook slechte voeding en onvolledige spijsvertering hebben dat effect.
Ongetwijfeld weet je dat wát je eet belangrijk is voor je gezondheid. Maar wist je ook dat hoe je je voedsel verteert uiteindelijk de doorslag geeft? De spijsvertering moet er voor zorgen dat je vitaminen en mineralen uit het voedsel op kunt nemen, en wel op zo’n manier dat er zo weinig mogelijk afvalstoffen ontstaan. Zo kan het gebeuren dat mensen die heel veel of heel gezond eten toch ondervoed of ‘vervuild’ raken.

Klachten zoals vermoeidheid, (spier)krampen, reumatische klachten, hyperventilatie, overgewicht, obstipatie, allergie, hoofdpijn, nierstenen, hartkloppingen en maagklachten kunnen het gevolg zijn. Ook geestelijke klachten zoals burn-out, slapeloosheid, depressie en angstaanvallen komen voor. Deze klachten zijn een teken dat je teveel van jezelf vraagt en te weinig tijd neemt om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen.

Ieder jaar een (korte) detox doen is een verstandig idee, en kan geweldige voordelen hebben voor onze gezondheid, zoals meer energie en een stralende huid. Het geeft een goede aanzet om te kiezen voor een voeding en leefstijl welke bij jou persoonlijk past, om het lichaam beter te laten functioneren.

Maar het is belangrijk om niet zomaar te beginnen met detoxen. En daarom helpen wij je op weg. Gedurende de workshop kom je alles te weten over detoxen, zuurvormende voedingsmiddelen, detox en het effect op lichaam en geest, wat jij kunt verwachten, waar mogelijke obstakels liggen en hoe wij je kunnen begeleiden in het detoxprogramma. Wij bieden 2 programma’s aan waar je uit kunt kiezen.

Mogelijkheid 1: een detoxperiode van 21 dagen;
Dit is het compacte programma waarin je 7 dagen afbouwt (pretox), waarna je 7 dagen detoxt en vervolgens weer 7 dagen opbouwt (retox). Dit programma duurt 21 dagen en is volgens veel artsen en therapeuten dé periode die lichaam en geest nodig hebben om vastgeroeste patronen te veranderen, afvalstoffen kwijt te raken en van biochemische verslavingen (effect van suiker, nicotine, emoties e.d.) af te komen. Kortom je neemt even tijd om ‘af te kicken’.

Mogelijkheid 2: één detox dag per week met de overige dagen een lichter programma op basis voor 7 weken;
Deze werkwijze is minder geconcentreerd, maar zeker niet minder effectief. Deze werkwijze is vooral geschikt voor mensen die al eens een detox gedaan hebben of minder intensief bezig willen zijn om wat voor reden dan ook. Hier zoek je meer naar de balans van je lifestyle.

Hoe te beginnen?
Bij mogelijkheid 1 (Detox periode van 7 dagen aaneensluitend) begin je 7 dagen vóór de workshop met de pretox. Met de workshopdag start je vervolgens de 7 dagen detox. Als deelnemer krijg je daarvoor half september de informatie over de pretox toegestuurd. Mocht je kiezen voor mogelijkheid 2 (1 detoxdag per week) dan start je na de workshop met het programma.

Extra
Als extra ondersteuning voor het detoxen krijg je een voucher om een bezoek te brengen aan sauna De Woudfennen. In de sauna zweet je erg waardoor je gifstoffen versneld worden afgevoerd. Op een zelf te bepalen tijdstip breng je een bezoek aan de sauna.

Aanvullende begeleidingsprogramma op de workshop
Mocht je behoefte hebben aan een aanvullend persoonlijk begeleidingsprogramma met behulp van massage en coaching gericht op ontgiften dan hebben we het volgende aanbod: 5 begeleidingsconsulten voor massage, voeding, lifestyle en coaching. Deze 5 consulten worden vooraf besproken en wekelijks of 1x per 2 weken of 3 weken ingepland.

Dit programma ziet er als volgt uit:
1e behandeling; massagetherapie wakker maken lichaam, afvoersysteem te stimuleren;
2e behandeling; massagetherapie en leverpakking lever te ontlasten van gifstoffen en emotionele belasting;
3e behandeling; massagetherapie dmv bindweefselmassage met gebruik van cupping vrij maken van gifstoffen uit bindweefsel;
4e behandeling; coaching consult op gebied van voeding en supplementen opbouwen energie van het verteringsysteem;
5e behandeling: massagetherapie gember pakking van onderrug voor opbouwen energie van het verteringssysteem;

Er worden in Sneek door Alida Lammes, Djamilla Spanjaart en Joan Piersma (Alida is natuurgeneeskundige en heeft een praktijk in Berlikum, www.qibalance.nl, Djamilla is voedingscoach i.o en Joan is massagetherapeut in Sneek) workshop Detox aangeboden.

Wat krijg je voor deze investering tijdens de workshop?

• informatie over detox en welke voordelen dit voor jou oplevert;

• het bepalen van je individuele verteringssysteem;

• inzicht in de zuurgraad van je urine door een urine test;

• tongdiagnose en de disbalans die je systeem laat zien;

• leverpakking van 20 minuten;

• Qigong oefeningen die de ontgifting op gang helpen;

• een persoonlijk detoxplan met recepten, supplementen en oefeningen waarmee je aan de slag gaat;

• een voucher saunabezoek voor sauna De Woudfennen (datum zelf te bepalen);

Wil je je opgeven of heb je nog vragen?
Mail dan Alida Lammes: info@qibalance.nl of Joan Piersma: info@praktijkbodyspirit.nl