Maak je klaar voor de Lente!

en voor je het weet is het voorjaar begonnen…

Maart: na de winter een frisse start!
Meer zon en meer buiten zijn helpen daarbij. Een nieuwe cyclus met weer volop nieuwe kansen die gewoon voor je liggen. En pak je ze op? Maar eerst nog die laatste koude dagen ervaren. Een perfecte periode voor reflectie en opruimen. Letterlijk en figuurlijk.

Dat proces van reflectie helpt je enorm om je eigen koers te blijven varen. In de loop van het jaar verwatert dat doordat je toch dingen bent gaan doen die je diep in jezelf niet wilt of waarvan je weet dat het niet meer bij je past. Maar je doet ze omdat de ander het verwacht of omdat jouw angst regeert en je mede daarom verleid word om jouw eigen pad te verlaten. Dus regelmatig even stilstaan en terugkijken houd je bij je eigen les.

Onderzoek laat zien dat mensen die aan reflectie en zelfonderzoek doen en zichzelf ontwikkelen, gelukkiger zijn en een hoger gevoel van welzijn ervaren. Bovendien is zelfreflectie gezond voor jouw lichaam. 

April: een prachtige periode voor Groei!
Wat zijn jouw doelen voor 2018? Heb je ze in het begin van dit jaar uitgesproken of opgeschreven? Heb je helder zicht? Ben je goed op koers? Ga eens rustig zitten. Met beide voeten op de vloer of als je wilt op je meditatiekussentje. Adem een paar keer diep in en uit. Laat dan de volgende vragen de revue passeren:

  • Waar wil jij in groeien?
  • Wat kun je al goed en waar zou je jezelf nog verder in willen ontwikkelen?
  • Wordt je tegengehouden? Wát houdt je tegen?
  • Blijf je in je comfortzone en laat je je eigen groei weerhouden door beperkende gedachten of verwachtingen van anderen?
  • Wie ben jij?

Grote kans dat je al behoorlijk in de richting komt van het antwoord op ‘wanneer kom ik nu echt tot bloei?’ Door jezelf te zijn en in bloei te staan, ben je er automatisch óók voor andere mensen. Want wat is er voor je omgeving mooier dan te kijken naar een bloem die volledig opengaat en al haar schoonheid aan de wereld toont?

Wil je verdieping? Shiatsumassage laat je stappen zetten!

Shiatsumassage helpt je bij het proces van loslaten wat niet (meer) bij jou past en dat te doen wat je laat bloeien. Massage zorgt ervoor dat het lichaam verbonden wordt het met gevoel. En dat is nou precies de plek van loslaten, opruimen, integreren en de ruimte ervaren van jouw échte behoeften die weg waren gestopt of “vergeten”.
Mocht je belangstelling hebben voor een Shiatsusessie, omdat je het gevoel hebt niet echt in bloei te staan maar hier wel aan wilt werken, dan ben je welkom bij Praktijk BodySpirit. Ik gun je deze ervaring!

We kunnen samen bekijken op welke manier Shiatsu coaching jou kan helpen.

Zodat je met veel energie en met jouw eigen kracht kunt gaan bloeien in de Lente! Ik help, motiveer en inspireer jou heel graag bij het zoeken van richting en inzicht om jouw unieke talenten volledig tot ontwikkeling te laten komen!

Op mijn eigen wijze doe ik dat met behulp van Shiatsumassage, voeding, aromatherapie en leefstijladvies, Qigong, Yin yoga en Hormoon yoga. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Hoor het graag van je.

Joan