4 september 2016

Bindweefselmassage

voor het behandelen van specifieke klachten 


Bindweefselmassage kan helpen bij:
• maagklachten
• astma
• nekklachten
• klachten schoudergordel
• rugklachten

Bindweefselmassage of segmentale massage wordt ook wel lichaamsreflexelogie genoemd. De segmentale massage is gebaseerd op de functionele verdeling van het ruggenmerg en de bijbehorende uittredende zenuwen in segmenten en de doorwerking daarvan in de rest van het lichaam. De reflexzones zijn bereikbare gebieden op en in het lichaam (spieren, huid, bindweefsel, bot) die door mij behandeld kunnen worden om een storing van een orgaan of lichaamsdeel te bestrijden.

Een kenmerk van de reflexzone is dat de verschillende onderdelen van een reflexzone elkaar kunnen beïnvloeden (segmentale relatie). Wanneer in één van de organen of een spiergroep een afwijking ontstaat, zal dit na verloop van tijd invloed hebben op de andere delen van hetzelfde segment (reflexzone). Door bindweefselmassage toe te passen in een huidgebied op het lichaam is het mogelijk invloed uit te oefenen op de zenuwvezel, spier, orgaan en bot. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige spierspanning, waardoor in de spier soms een pijnlijke plek ontstaat ( tenderpoints, triggerpoints).Het kan echter ook andersom.

Symptomen hoeven niet altijd te wijzen op een afwijking in orgaan. Door langdurige spanning of stress kan in het zenuwstelsel overbelasting ontstaan. Hierdoor kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden; deze worden immers ook aangestuurd door het zenuwstelsel. De oorzaak ligt dan in een slechte arbeid-rustverhouding of psychosociale problemen en niet in een orgaan of spier.