20 februari 2018

Aromatherapie

Met de essentiële oliën van Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.) en doTERRA ondersteun ik mijn massagebehandelingen, voedingsconsulten en mijn lessen Yin yoga en Qigong. De oliën zijn een aanvulling bij specifieke klachten of ter ondersteuning van de lessen. Daarnaast kan een gekozen olie ook (door)gebruikt worden in de thuissituatie. Met regelmaat geef ik workshops over de oliën. Dit kan bij jou thuis of bij mij in de praktijk. Wil je meer informatie over de oliën of de workshops of een afspraak maken voor een workshop bij jou thuis, dan hoor ik dit graag. Wil je op de hoogte blijven van alle ins and outs van diverse oliën? Volg dan vanaf nu mijn speciale Facebook pagina ‘Oil your life’.

Essentiële oliën van doTERRA
Wanneer ik essentiële oliën gebruik tijdens de behandelingen zijn deze ter ondersteuning. Doordat de oliën heel geconcentreerd zijn is de werking krachtig en is het zuinig in gebruik. Van citroen bijvoorbeeld zit de meest werkzame stof in de schil, terwijl meestal het sap gebruikt wordt. De olie gedestilleerd uit de schil is 50 tot 70% krachtiger door de concentratie.

Het gebruik van de olie
Een olie is aan te brengen op de huid, in te nemen (na overleg), te inhaleren via je handen of in de diffuser. De oliën zijn geschikt voor iedereen en kunnen tevens preventief werken. Maar ze zijn zeker ook heel goed in te zetten bij langdurige klachten, zwangerschap, na een bevalling, bij baby’s en kleine kinderen en hooggevoeligheid (H.S.P.). Eén druppel verdunde lavendel doet wonderen bij een onrustige baby. En bij een kindje met ademhalingsproblemen werkt de Breathe in de diffuser. Voor het vergroten van je nachtrust kun je een druppel lavendel op je kruin aanbrengen voor het slapen gaan.

Er zijn voor iedereen diverse mogelijkheden in aanpak te bedenken.

Workshops over Aromatherapie
In mijn praktijk organiseer ik basisworkshops waarin je uitleg krijgt over etherische olie, waarom te gebruiken, wat het doet, hoe te gebruiken en ruiken, proeven, voelen, etc. Ook geef ik vervolgworkshops waarin een aantal specifieke oliën toegelicht worden en krijg je de mogelijkheid tot het maken van een huidverzorgingsproduct, roller of spray. Uiteraard passend bij de wens(en) en/of klacht(en) die je hebt.

Geschikt voor iedereen
Doordat de oliën makkelijk in gebruik zijn, kun je ze goed integreren in het gezin. Voor elke wens of klacht in een gezin is er een geschikte olie te gebruiken. Zodoende kun je op een natuurlijke manier allerlei kwaaltjes en klachten bestrijden.

Zelfs in ziekenhuizen wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën.

Wil je meer weten over de oliën en heb je interesse in een workshop? Dan kun je je gegevens achterlaten op mijn contactpagina. Vervolgens plannen we een datum. Dit kan bij jou thuis of op een andere locatie. Je nodigt een aantal gasten uit en ik geef de workshop. Laagdrempelig, leerzaam, zonder verplichtingen èn bovenal gezellig. Je mag mij ook rechtstreeks mailen.

Als je meer wilt weten over etherische oliën bekijk dan eens onderstaand filmpje:

Wil jij weten wat de oliën voor jou welzijn kunnen betekenen? Neem dan contact op met Joan Piersma.